Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Restoran Aur Gading, Mee Udang - Sungai Dua

ni kali la..memang terbaek dari ladang la! sape-sape yang suka makan mee udang tu aku sangat recommend korang try makan mee udang nih! mantap! hanya di Restoran Aur Gading, Mee Udang Sungai Dua!


kitorang masuk-masuk je disambut dengan pelbagai pilihan seafood especially udang, ketam dan pelbagai jenis kerang-kerangan..tapi disebabkan kitorang nak cepat so kitorang oder mee udang untuk 2 orang je..skali datang mangkuk besar! ambek kau! dan sekali hirup je kuahnya, memang terangkat la..serius sedap!

dan yang lagi best tu udang yang digunakan dalam mee tu besar ok! tengok je la gambar kat atas ni, besar lagi sehat kan udangnya..dan sememangnya fresh! terasa sangat rasa udang yang segar tu..& dalam mee udang untuk dua orang ni gak ada 8 ekor udang yang besar dan sihat itu! kira sorang 4 ekor la..memang puas makan la tambah-tambah kalo yang memang gila udang cam aku ni..haha ;p

selain tu, kitorang gak telah mengoder sup ketam, amek ketam seekor je..serius aku tak pernah makan sup ketam sebelum ni, ketam fresh plak tuh..& memang sedap..ada banyak celery dalam sup tu & memang terasa la celery tu..sup ni gak agak pedas tapi tak keterlaluan..isi ketam tu pun lekang so senang la nak makan..


so kepada sesape yang teringin nak makan mee udang yang terbaek *so far yang aku da jumpa* tu bole la try cari restoran ni di alamat berikut:

Restoran Aur Gading, Mee Udang Sg Dua
Lot 228, Jalan Pangkalan Machang,
Titi Timbul, Sungai Dua,
13800 Butterworth, Penang.
Tel: 012-466 7967.

lagipun mana lagi nak cari mee udang best kalo bukan kat Sungai Dua yang memang fofuler ngan mee udangnya..kan? betol tak? hoho..tu je la buat kali ni..wassalam :)

6 comments:

  1. kuala sepetang pon not bad gak mee udang nyer.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? kuala sepetang ktne tuh? alahai ntah bila la dpt gi utara lg..ni da kt bawah bayu da ni -_-

      Delete
  2. Sudi layari blog De Selesa Homestay di Link ini thanks :) http://deselesahomestay.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Slama ni mee udang yg sedap bg sy is kt Kuala Sepetang, mee udang mak jah klu x silap. Mmg terbaik!! Pasni bleyla try kt Sg Dua ni plk...yummeeh!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...