Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

10 Final Words

Day Ten : 
10 final words

kachak la 2 kono..euw..trip ja..lmao


Sorry for everything,  
please forgive me,  
thank you so much ^_^


*cukup 10 perkataan kan? lol*

p/s: yea i know i took tht "10 words" like literally..lol..sbb ak mls sda mo menaip! miahaha

10 Ways To Win My Heart

Day Nine : 
10 ways to win my heart

10 of My Favourite Songs

Day Eight : 
10 of my favourite songs


  1. Good Life - OneRepublic
  2. Therapy - India.Arie
  3. Feeling Good - Michael Buble
  4. Price Tag - Jessie J ft. B.o.B
  5. Good Morning - Chamillionaire
  6. Innocence - Avril Lavigne
  7. The Beauty In Ugly - Jason Mraz
  8. Bust Your Windows - Amber Riley (Glee Version)
  9. Melt The Snow - Shayne Ward
  10. Forever In My Life - JoJo (unreleased)
  11. You & I - Park Bom [BONUS TRACK! LMAO]

kalau ikutkan hati, maunya seratus lagu aku senaraikan..hahaha..banyak sangat la wei fav song aku..tapi yang seploh ni aku pilih sebab setiap satu lagu ni membawa maksud yang mendalam buat aku..huhu..& biasanya kalau aku nak mengubah mood ke, nak dapat feel ke, nak get inspired ke, lagu-lagu ni la yang akan aku carik..hehe XD

10 Important People

Day Seven : 
10 important people

10 Items I Can't Live Without

Day Six : 
10 items I can't live without


  1. Foods & Drinks..lol (at least once a day la;p)
  2. My Lappy
  3. My Broadband
  4. My Handphone
  5. Money, money, money (cmana mo idop kalo teda duit owh)
  6. My Wallet - tempat sumbat smua notes & kad2 yg konon2 penting tuh;p
  7. My Clothes la
  8. Kasut slipar tmasuk clothes ka tu? *kili skejap*
  9. Beg kali untuk sumbat semua2 ni..haha
  10. My family..sekurang2nya klu smp ajal ada yang tolong urus jenazah:)

10 Wishes

Day Five : 
10 wishes


  1. I wish I got Doraemon always by my side - or at least his pocket & stuff XD
  2. I wish I can have that time bending remote control Adam Sandler got in the movie Click..hahaha
  3. I wish I'm a more outgoing person..huhu
  4. I wish I can choose my own way~
  5. I wish I can do what I love the most for living~
  6. I wish I don't get old or get to be old ;p
  7. I wish I would find the right girl to spend my life with ;p
  8. I wish my family especially my parents are all in a good health & would be there when I tie the knot ;p
  9. I wish I would have a twin baby..later..LOL XD
  10. I wish I can have a cat house for the homeless & stray cats..huhu

10 Things I Want To Say To One Person

Day Four : 
10 things I want to say to one person

10 Things I Hate!

Day Three : 
10 things I hate


  1. Backstabber - tambah2 yang suka betul cakap belakang
  2. Rokok! esp asap dia - alergik betul!!!
  3. Lipas! paling gerigitan la klu jumpa ni makhluk!
  4. Tempat sesak - lemas!
  5. Menunggu & terus menunggu~
  6. Ada orang tengok semacam..ada hutang ka?
  7. Peniaga yang cekik darah - sebab aku bukannya kaya sangat..hoho
  8. Bau badan yang busuk! tolongla paling kurang pakai splash cologne
  9. Bau perfume yang terlampau la kuat sampai menusuk-nusuk idong!
  10. Exam, ujian, test & yang sewaktu dengannya..hoho

Happy Teachers Day :)


its Malaysia's Teachers Day - 16 May 2011

10 Things I Love

Day Two : 
10 things I love


  1. koooooooocheng!
  2. coklat! tambah2 ferrero rocher xpn mars la..
  3. ice cream! teringin sangat nak cuba haagen dazs..*berangan*
  4. dim sum - still hunting for a great place for halal dim sum with reasonable price..any suggestion?
  5. western foods - because i dont really like rice to be honest~
  6. authentic foods!! love to try a new 1!!
  7. sayur - macam nda sah klu makan nasi teda sayur taw
  8. music - R&B, Soul, Pop, K-Pop, Swing Jazz, & etc
  9. nice perfume..would love to have Givenchy Play!
  10. my gadgets - lappy *walaupun da uzur* with broadband, hp, mp3

10 Things About Me

Day One : 
10 things about me


  1. I'm a CAT person!
  2. Orang Sabah..budak kampung ja..
  3. I'm not Malay tapi muslim ok.. 
  4. Sangat kuat makan - & cepat lapar..huhu
  5. Gila coklat & ais krim walaupun memiliki gigi sensitif
  6. Mau belajar buat dim sum sebab fav food tapi susah cari yang halal..huhu
  7. Most of the time mengadap lappy ja - but i'm not a geek!
  8. Suka membaca selain buku ;p
  9. Suka menyanyi walaupun sumbang..wakaka
  10. I'm a lone ranger ^_^

    p/s: post ini telah diciplak daripada blog sorang schoolmate aku time skolah menengah dulu si nunui hehe XD..ni plak full list 10 things ni..selamat mencuba;p

    1st Post! I mean 2nd Post..huhu~

    miahaha!!! akhirnya berjaya juga aku menghasilkan blog ini!!! wuuuuuhuuuuuu!!! walaupun masih belum siap sepenuhnya, tp nda pa la..kasi can..testing dulu post pertama kan..

    ok mesti ada yang tertanya-tanya (ada ka?) kenapa aku buka blog baru sedangkan aku ada blog suda..so jawapannya senang ja..sebab aku mo menulis dengan lebih personal dan bebas..keh keh keh..kalo sebelum ni, i have to write all in english, actually its kinda hard for me because to be honest, my english is not really that good..so with the existence of this blog, i am so able to write down whatever i like in whatever language id prefer to use (in that particular time)..bi ka, bm ka, & even slang..samada slang sabah ka, mahupun slang semenanjung..chewah..trip skejap

    so kalau nak baca blog ni diharap memahami kesukahatian penggunaan bahasa yang akan penulis gunakan ye..harap maklum..


    & pasal kucing comel mata 2 kaler ni, bukanlah kucing aku pun..tapi sekadar kucing idaman je..wuawuawuawua..i love cats so much ok..& aku pernah gak memiliki beberapa kucing yang berwarna putih sepenuhnya *so kawaii!!!*..tapi tak pernah lagi dapat yang jenis mata 2 kaler ni..huhu..& yang paling menambahkan geram tu, kat hostel ni ada sekor kucing putih mata 2 kaler macam ni wei!!! wargh!!! rasa macam nak culik je bawak balik sabah..miahaha..tp nda la jga ak sekejam tu kan..huhu

    so pa lagi? itu ja la mengkali buat masa ni..malas suda menaip..padahal banyak lagi mo ditulis ni..tapi bukan ada yang membaca pun so buang karan ja..wakaka..nti2 la menambah post lagi

    till then..adios bebeh ^^

    In Progress


    sorry for the inconvinience..will be active really soon..tunggu ye jangan x tunggu..hik hik hik XD
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...