Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Hardwood Cafe - Truly Nogori - Seremban 2

post kali ni ditujukan khas buat para penggemar makanan authentic Negeri Sembilan..amboi authentic ye..hehe..well aku kan da jadi orang nogori 5 1/2 tahun *tapi tak gak reti nak cakap nogori..hahaha :p*..tak sah la kan kalo tak makan masakan nogori walopun actually nak kata memang takleh nak elakkan la kan..dari yang memang tak makan pedas skang da jadi macam kurang rasa plak kalo tak pedas..huhu..anyway kalo sape yang rasa nak cuba makan buffet makanan tradisional masakan ala kampung nogori aku recommend sangat-sangat la makan kat Hardwood Cafe ni..

antara lauk pauk yang disediakan..

again makan kat sini buffet k..tapi kitorang saja amek lauk bebanyak terus hidang atas meja kitorang so takyah nak amek berkali-kali & senang semua lauk leh rasa..hahaha..dasyat kan :p.. & sebenarnya ada beberapa lauk lagi tapi sebab meja da tak muat so kitorang pun amek memana yang paling menarik je la..serius memang ada banyak pilihan lauk & memang sedap..anyway kalo kat nogori tak makan masak lemak cili api memang tak sah la kan & let me tell you this,  masak lemak cili api diorang memang best! seriously memang puas hati & bukan macam kat restoran Rebung tu k *opsss*..ada beberapa pilihan masak lemak cili api gak..tapi yang paling menyengat pada aku daging salai masak lemak cili api & sambal tempoyak dia memang terbaek! so sape yang memang suka makan masak lemak cili api & memang suka makan pedas tu, serius korang kena rasa masakan kat sini..anyway kalau korang tak berapa nak tahan pedas tu dont worry sebab air yang diorang sediakan pun serius best..first time aku minum air sirap + isi kelapa + selasih *macam dalam gambar bawah kiri tu*..TERBAEK! aku tak ingat nama air tu tapi dengar kata air tu air tradisional nogori gak..hoho..minum secawan memang tak cukup :p..air lain pun ada tapi aku minum air tu sekali terus da tanak air lain da..hahaha XD

some of the desserts~

pastu diorang ada sediakan desserts tradisional tak lain tak bukan kuih-kuih tradisional la *except that lil sandwich i guess*..since aku memang hantu karipap, memang yang tu la aku baham..haha :p..kuih-kuih tradisional dia pun leh tahan best gak cuma kalo dapat karipap pusing memang lagi terangkat la aku..haha..tapi puding ke nama dia yang kaler kuning dalam gambar tu serius memang best sangat-sangat :)

dining hall

another thing yang best kat sini ialah environment dia..memang ala resort kampung gitu..luar dalam cantik..kalo pi surau dia lagi la alahai tradisional sangat :p *tapi kalo bersih mesti lagi best :(*..so kalo sape yang rasa nak makan sambil feeling-feeling makan kat kampung *kononnya* leh la try makan & lepak-lepak kat sini..harga untuk buffet plak RM35++ untuk dewasa & RM18++ untuk kanak-kanak..macam mahal kan tapi actually berbaloi sebab makanan diorang memang sedap :)


cuma satu je la, lokasi dia macam tak berapa strategik & secluded gitu..actually tak jauh da kalo dari AEON Seremban 2 tu tapi sebab lokasi dia macam masuk ke dalam lagi so tu yang agak terpencil..tapi kalo korang nampak Hotel S2, da dekat la tu..so kalo nak try leh la carik diorang di alamat ni :

Hard Wood Kafe
BATU KERAS ENTERPRISE
NO. 60 (Lot 48)
Persiaran S2B2
70300 Seremban 2
Seremban
Negeri Sembilan

tapi kalo tak sure gak leh try carik ngan GPS (2.69588,101.914909)..takpun leh hubungi diorang di talian berikut :

TEL : 06 - 601 1624
013 - 350 8867 (Nor Farina)
hardwoodkafe@gmail.com

diorang pun ada sediakan khidmat catering..@ kalo nak buat event kat sana pun bole cam kawin bagai..so tu je la buat kali ni..selamat mencuba..selamat makan & peace out :)

p/s: tetiba rindu nak makan masak lemak cili api (peberet aku actually rebung perut masak lemak cili api) yang kick :(

6 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...