Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Char Koey Teow Sg. Dua - Penang

aku rasa Char Koey Teow Sungai Dua ni memang antara char koey teow paling fofuler la kat mesia nih..so kalo sesapa pegi Penang tapi tak singgah pekena Char Koey Teow Sg. Dua ni memang tak sah la..kat seberang je pun bukan kat pulau..(bukan kat seberang "Jepun" na)

so akhirnya ari tuh berjaya gak aku mencuba sendiri the famous Sg. Dua Char Koey Teow nih..(padahal da lama dah ni, cuma tak larat nak post..hahaha)..so hows the Char Koey Teow? is it really that great? jeng jeng jeng..


kitorang gi malam..lebih kurang pas maghrib..ada banyak gak restoran-restoran Char Kuey Teow lain kat area tuh..tapi disebabkan nak gak rasa Char Koey Teow Sg. Dua Telur Ayam Siap Dibasuh ni (tu full name nama kedai makan tu taw..hoho) so kitorang menggagahkan diri gak mendapatkan tempat sekalipun seriously memang full house la kedai makan tuh..& faktor tu gak la yang menambahkan keyakinan kitorang untuk mencuba Char Koey Teow Sg. Dua Telur Ayam Siap Dibasuh tu..hahaha..berapa kali nak taip nama dia da..ponat den..

tapi senang-senang cakap, memang puas hati sepuas-puasnya lah..hoho..dengan kuahnya & yang paling penting udangnya, banyak kot! tapi disebabkan sedikit tamak..tak cukup ngan char koey teow, kitorang turut mengoder udang sahaja..pergh..memang puas makan udang lah malam tuh..satu pinggan tu tataw la berapa ekor..memang banyak lagi sedap..hoho


kalo tak caya..tengok je la bukti operasi pembahaman Char Koey Teow Sg. Dua Telur Ayam Siap Dibasuh kitorang nih..takde bukti lain yang lebih baek berbanding sisa peninggalan mangsa..betol tak? hahaha

 
so kalo bertandang ke Penang tuh, jangan lupa la cuba sendiri Char Koey Teow Sg. Dua Telur Ayam Siap Dibasuh ni..ada banyak cawangan..tapi orang kata kalo nak yang paling best kena gi yang betol-betol kat Sungai Dua nun..orang kata lah..hahaha

p/s: kitorang turut melantak nasi lemak gak malam tu sebenarnya..tapi malam nak post sekali sebab sah-sah la star of the night si Char Koey Teow Sg. Dua Telur Ayam Siap Dibasuh ni..hahaha..*akhirnya aku dapat berhenti menulis nama dia yang sangat panjang..hohoho*

6 comments:

  1. try try..jangan tak try..sepinggan memang tak puas pnya..hoho;p

    ReplyDelete
  2. asal penang jugak :)
    tak suka makan char koay teow, tp org cakap ade satu kedai kat pulau yg sedap.

    ReplyDelete
  3. dulu kalau x silap lady kami panggil cha kue tiow sani..
    dibina dekat dgn restoren kfc.. dekat dgn usm.. :) sellau gi situ.. udang2nye segar.. tp skrg dah xsesedap dulu2 dah.. dan kedai dah ditukar nama kot.. dulu situ hanya ada satu je kedai cha kuew tiow yg sedap..

    ReplyDelete
  4. zayani, apsal tak suka makan char koay teow? ruginya..huhu

    ladybird, ye ke..ala tak best la kalo nak gi try dah kalo mcam tu..sebab da tak sesedap dulu..hoho

    ReplyDelete
  5. http://jom-makan-utara.blogspot.com/search/label/Penang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...