Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Terima Kasih Mama

Aku tak sempurna
Aku taw aku bukanlah sorang yang baik
Jauh sekali sempurna
Aku bukanlah seorang yang bertanggungjawab
Jangankan rajin, jauh sekali
Tapi aku bukan pengotor
Sekalipun aku bukanlah pembersih sangat
Dan aku tak nak jadi pemalas
Berat tulang
Sebab aku sedar aku bukan anak raja
Aku cuma orang biasa
Orang kampung


Cikgu, dia kata cikgu!

Tempat: Kelas 2 Arif
Masa : 12.05pm - 1.05pm
Aktiviti : Murid-murid menjalankan aktiviti oleh panitia Matematik sempena Minggu Pusat Sumber

sebelum tamat waktu, ketika guru berjalan-jalan meninjau aktiviti murid, tiba2 sekumpulan murid dok tergelak tersengih sesama mereka..maka guru pun datang mendekati kumpulan murid tersebut...

murid 1 : cikgu..dia kan..dia kata cikgu
cikgu : kenapa? dia kata cikgu apa?
murid 1 : dia kan..dia kata cikgu...
murid 2 : dia pun kata cikgu jugak!
murid 1 : tapi dia yang kata cikgu dulu..saya ikut je
cikgu : ha..ye ye..dia kata apa?
murid 1 : dia kan..dia kata cikgu..(tersipu malu sambil berjoget setempat)
cikgu : ye dia kata apa?
murid 1 : dia kan..dia kata cikgu..(sambil tangan menconteng meja menggunakan pensel)
murid 2 : saya kata cikgu hensem!
murid 1 : bukan! dia kan..dia kata cikgu..(berjoget setempat lagi)..cikgu saya bisik kat dia la..(menunjuk kepada murid 3 sambil terus berjoget setempat)

murid 1 pun membisikkan kepada murid 3..bla bla bla..

Movie Sana Sini : Transformers: Dark of The Moon

ok kali ni review ni takde kaitan ngan mana2 movie marathon..kitorang gi tengok movie ni last weekend kat Times Square (yea post ini telah diperam selama seminggu wokey)..1st time tengok movie iMax 3D ok..abang aku kata hall yang kitorang masuk tuh merupakan cinema hall terbesar kat Mesia nih..tataw lak aku nak confirmkan tapi serius besar & memang tengok pun rasa macam nak pusing2 kepala sekali sebab skrin sangat besar (jakun sebentar)..huhu..


ok terus kepada review gue tentang movie ini..hoho..ok secara jujurnya aku malas nak review panjang2 so just nak bagitaw yang penting2 je..pro's & con's pun aku nak gabung sekali je..boleh? hoho..whatever..ok, about this movie:

Ola Praktikum!

ok finally i got to update this blog..phew..i mean seriously..its already the 4th day of our practicum..hoho..tapi nak buat cemana, line broadband sangat pantas kat sini..laptop lak buat hal takleh bukak wifi nak guna wireless skola..& its been quite busy lately..ye la hari2 pertama kan..kononnya..padahal..hohoho

muka bushyan..huhu


so hari ni aku takde kelas, cuma tadi ada kokurikulum..aku masuk bola tampaq la puloks..hohoho..so aktiviti hari ni just tengok budak main bola tampar, then duk borak ngan guru pembimbing PJ kitorang, makan, pastu balut buku RPH..rajin la kononnya..& kejap lagi kena suruh tolong pasang backdrop untuk sambutan israk mikraj esok lak..huhuhu

& btw, selama 2 bulan ni, kitorang akan duduk kat sini la..nak berulang jaoh kut..nasib baik kitorang sangat bernasib baik..so akan menjadi orang Lenggeng la 2 bulan ni..tapi weekend wajiblah balik kan..tapi weekend ni sabtu baru boleh balik sebab sabtu pagi ada program lak..kena jadi instructor aerobik la puloks..nak buat ala2 Elecoldxhot punya 2nd performance time final Showdown 2011 malam tadi la buleh tak? hohoho

sem ni gak kena ajor PJ..& ikut RPT sekolah, next week aku kena ajar budak tahun 5 lompat tinggi..pergh..cane lah ni atlet lompat tinggi pencen ni buleh lompat lagi kah? huahuahua..atlet la sangat kan..da nak 8 tahun kot tak lompat tinggi..teknik pun kampung2 je..tapi takpela..kejap lagi kena study balik la..huhuhu

so aku rasa tu je la aku nak merepek kali ni..tangah bosan tataw nak buat apa sebenarnya walaupun sebenarnya banyak lagi benda tak settle..huhu..nak gak buat review pasal Transformers, ari tu tengok yang iMax 3D..pestaim ok (maksud aku 1st time)..tapi tak larat nak carik gambar untuk memeriahkan post tersebut so nenanti la..

maka dengan itu, tamatlah repekan ku kali ini..sekian, wabillahitaufik walhidayah, wassalamualaikum warahmatullahi wabarkatuh..huhuhu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...