Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Two Dia Sup Utara - Senawang

lama tak update..kali ni nak story pasal satu kedai makan area tempat aku duduk je la..tapi jauh sikit la dari rumah..anyway yang ni boleh kata tempat makan paling best so far aku penah pegi kat area sini since asyik-asyik jumpa kedai tomyam je..so inilah dia, Two Dia Sup Utara..


Key's Char Koey Teow - Permatang Pauh

da lama x post pape kali ni nak post satu port makan 1 of my fav food plak, Char Koey Teow..jangan tak taw aku memang suka sangat makan Char Koey Teow ye..haha..so yang kali ni dekat sangat dengan umah abang aku di Permatang Pauh..kira paling senang nak pegi tapi aku baru pegi sekali..wakaka..ni la dia, Key's Char Koey Teow


Kopi Kampung / Kopi O Kampung - Kampung Best! - Alor Setar

perjalanan mencari satu lagi laksa di Kedah yang berakhir dengan kekecewaan apabila gerai tersebut tutup la pulok pada hari kejadian akhirnya diserikan dengan penemuan satu kedai makan lain yang tak kurang istimewanya..hehe..nak tau apa yang istimewa pasal kedai makan ni? tengok je la hidangan-hidangan yang kitorang sempat jamah pada hari tersebut..semuanya hanya di Kopi O Kampung, Alor Setar..


Zakaria Laksa Teluk Kechai - Alor Setar

ok kali ni aku nak post pasal the infamous Laksa Teluk Kechai yang sememangnya antara laksa yang popular di utara..laksa ni memang lain sikit daripada laksa penang dan perbezaan yang paling jelas aku nampak ialah 1st skali sambal nyiok iaitu sambal kelapa tu..

Laksa Teluk Kechai 

Penang Street - Famous Penang Food Under One Roof - Senawang

walopun aku selalu balik Penang makan best-best tapi ntah kenapa tak pernah lagi makan kebanyakan infamous Penang food..maybe sebab mostly adalah chinese food & susah nak cari yang halal *tak jumpa lagi kot*..tapi baru-baru ni macam tak percaya plak jumpa & makan beberapa makanan tu bukan kat Penang, tapi kat Restoran Penang Street, Senawang..antara yang kitorang oder ialah :


Restoran Aur Gading, Mee Udang - Sungai Dua

ni kali la..memang terbaek dari ladang la! sape-sape yang suka makan mee udang tu aku sangat recommend korang try makan mee udang nih! mantap! hanya di Restoran Aur Gading, Mee Udang Sungai Dua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...