Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Movie Marathon : Part 7 - Henry's Crime

so this is my last review for the movies we watched during the last holiday @ semester break..mungkin ramai yang tak pernah dengar tajuk movie ni pun sebab rasanya movie ni takdela sepopular movie2 lain yang ditayangkan sewaktu dengannya..atau aku je yang tak taw pasal movie ni? hahaha..papela..tapi secara jujurnya aku langsung tataw pasal movie ni untill the moment we watched it..hoho



ok sorry, correction, i think i did heard about this movie but i didnt pay much attention to it..LMAO..yang aku ingat hanyalah bahawa Keanu Reeves melakonkan watak komedi @ berlakon dalam movie komedi somethin like that la..aku pun tak berapa pasti..so hanya bila menonton movie ni baru la aku mendapat kepastian tentang apa yang aku terdengar secara samar2 tuh..hoho

Movie Marathon : Part 6 - Super 8

ok yang ni aku tak tersilap lagi okeh..movie ni memang sah dari dulu 1st time tengok trailer dia pun memang terus masuk my must watch movie list..hoho..& memang aku puji la penghasilan trailer movie ni yang memang sangat menarik dan berjaya menimbulkan curiosity kepada sesiapa yang menonton trailer movie ni..& i have to tell you this, that curiosity continues in the movie..



1st thought was, its gonna be something like Transfromers..mostly because of the trailer i guess..tapi bila movie ni start, it appears to take place somewhere in the late 70's..so secara otomatik aku dengan pemikiran sinis pun berkata dalam hati, "zaman ni manada robot2 canggih lagi.."..sinis kan..hahaha

nah sudah la merepek tu..dei kuat betul aku ni merepek kan..huhu..ok2 terus kepada review peribadiku..pergh..hoho..1st of all, i must say, this movie is a MUST WATCH! seriously its a very genuine masterpiece..so much unpredictable, but both in good and bad ways..haha..still i would say it is a MUST WATCH! again, a MUST WATCH! but why? jeng jeng jeng~

Movie Marathon : Part 5 - X-Men: First Class

another Hollywood movies..hoho..okeh ari tu aku merepek pasal nak suruh Kabir Bhatia buat sequel or prequel or spin off movie untuk Nur Kasih macam X-Men kan..sebabnya aku da tengok banyak movie X-Men dari Trilogy sampai la spin-off yang juga prequel iaitu Wolverine & the latest one another prequel tak lain tak bukan X-Men: First Class..& secara jujurnya, walaupun maybe ada yang akan kata da agak bosan dengan movie X-Men yang tak abis2, tapi aku akan kata if the movies are still good so why not? right?



ikutkan aku ni bukan peminat fanatik X-Men pun..trilogy tu pun semua aku tengok DVD je..haha..tapi so far aku rasa franchise ni masih tak mengecewakan..& it actually keeps gettin better with these prequels produced..sebabnya konsep prequel ni sebenarnya can be really interesting kalau berjaya digarap dengan baik & mantap..& X-Men: First Class ni adalah salah satu contoh prequel yang baik, menarik dan memuaskan hati pada aku..

Movie Marathon : Part 4 - Green Lantern

to be honest i was so much mistaken about this movie..hahaha..aku teringat dulu aku tengok satu trailer movie ni kat cinema macam sangat hebat which i was like i am so gonna watch this movie..tapi aku terlupa tajuk movie tuh cuma aku ingat it based on a DC comic character..so bila movie Green Lantern ni keluar, aku dengan pantas membuat kesimpulan bahawa inilah movie yang aku dok tunggu2 tuh..hoho



malangnya aku sudah tersilap..& aku hanya sedar bahawa aku sudah tersalah movie only after ive finished watchin the movie sebab bila da abis tu aku tak habis2 fikir bahawa trailer yang aku tengok dulu tu lain & takde pun scene2 yang aku tengok kat dalam trailer tu dalam movie ni..nak taw kenapa? sebabnya trailer yang aku tengok dulu tu ialah trailer movie Captain America..takke betapa bijaknya aku rasa time tu..hoho..malu2..huhu

tapi takpela kan..da abis tengok da pun movie ni siap time release night lagi..hoho..movie Captain America pun tak keluar lagi so takpela kan..huhu..papela cukup2 la merepek tak tentu hala bagi post ni..terus kepada reviewnya..

Movie Marathon : Part 3 - Kung Fu Panda 2

ok another entry about my last movie marathon..tapi kali ni aku da malas nak tulis pepanjang..tapi tengokla cemana kejap lagi..haha..so the next movie yang aku nak merepekkan ni ialah movie Kung Fu Panda 2..



secara jujurnya aku ni bukanlah peminat tengok movie kartun sangat..Kung Fu Panda yang 1st dulu pun aku tengok bila keluar TV je..keh keh keh..tambah lak bila baca some reviews not about the movie tapi pasal kutipan movie ni kat US Box-Office..katanya kutipan movie ni tak sehebat the 1st movie & agak perlahan sebenarnya..& movie yang paling mendapat sambutan masa tu ialah The Hangover Part 2 yang aku pun tak pernah tengok part 1 nye..hoho..tapi biasa la kan, typical la bila orang or actually aku pun terpengaruh dengan kutipan semasa sesuatu movie tu sampai aku macam sangat2 tertarik nak tengok The Hangover Part 2 & sangat2 tak tertarik nak tengok movie ni..huhuhu

Movie Marathon : Part 2 - Nur Kasih

sebelum ni aku da bagitaw yang dalam banyak2 movie yang kitorang tengok time cuti ari tu hanya 2 adalah filem local kan..so the 2nd movie is none other than Nur Kasih The Movie..kalau nak ikutkan, review movie ni memang da berlambak-lambak lah..siap ada satu tuh analisis kemain lagi secara terperinci dari segi shot dan unsur seni semua..memang hebat la..hoho..so aku akan bagi review secara ringkas berdasarkan pendapat aku je la..


dari segi kutipan, movie ni agak ketinggalan la banding beberapa movie lain especially movie aksi macam Kongsi & terbaru KL Gangster.tapi tak semestinya movie yang dapat kutipan banyak tu adalah bagus, hebat lagi mantap..tengok je la movie Merong Mahawangsa yang kononnya da pulang modal sebelum ditayangkan lagi tu berbekalkan edaran kat luar negara..padahal rupa2nya kat UK keluar dalam bentuk DVD je pun..siap tukar tajuk & description semua..last2 kena kutuk habis & dapat rating 1 bintang je daripada 10 kat Rotten Tomatoes..huhuhu..while movie yang kurang dapat sambutan kat pawagam tu tak bermaksud movie tu tak berapa nak montok eh mantap..hahaha..contohnya movie2 oleh allahyarhamah Yasmin Ahmad..kan..gonna miss her movies..

Movie Marathon : Part 1 - Karak

walaupun maybe da agak lewat tapi aku tak pedulik, aku nak gak merepek pasal movie2 yang aku da gi tengok time cuti ari tu..secara keseluruhan, ada 7 movie yang kitorg sempat tengok kat cinema ari tu, & semuanya ditengok time hari rabu, wajibla kan sebab hari rabu kan tiket murah..so memang rabu adalah hari terbaik untuk melaksanakan movie marathon..miahaha..

so cukup-cukupla merepek ntah pape, straight kepada salah satu movie yang kitorang tengok ari tu, iaitu Karak..ok actually Karak is 1 of the only 2 Malay @ local movies we watched..& we mostly influenced by the trailer which weve watched quite long ago *lupa da bila..hahaha*..seriously tengok trailer memang terpedaya la..cambest je kan..sekali gi tengok, hmm..secara jujurnya aku agak kecewa la..nak taw kenapa?


ok sebelum tu aku nak cakap dulu apa yang bagus pasal movie ni..ye la puji dulu sikit2 then baru bantai abis2..hahaha..kejam tak? XD..ok apa yang best @ agak memberansangkan pasal movie ni ialah:

Masam Manis Hidup di Luar Kolej Kediaman - Missy V

missy V..siapakah missy V? hehehe..missy V ialah kekasih hatiku yang baru..wah! hehehe..sebenarnya kami baru je berkenalan..jumaat lepas..then selepas puas merisik-risik, akhirnya semalam V rasmi menjadi buah hatiku..hehe:)


tapi siapakah gerangannya missy V? hehe..yang itu, aku rasa aku belum bersedia mendedahkannya kepada khalayak umum..pergh..hahaha..tapi yang pasti lepas ni aku da ada teman nak keluar..ye la da namanya bujang trangtangtang, hidup pun akan jadi lebih indah la dengan kehadiran kekasih hati..huhu

so kalo nak taw gak sape missy V ni, @ apakah ia, hahaha..tunggu jangan tak tunggu ye..nanti la aku buat official announcement pasl ktorang..pergh..kah kah kah..papela..okla 2 je la kot ak nak merepek kali ni..adios amigos;p

Masam Manis Hidup di Luar Kolej Kediaman - The Beginning

i know,some of those who lives in the hostel with such amazingly prison-like rules, would've been dreaming of goin out & livin a real life outside..i was one of those..but tht was so long ago..then i realized how hard it is to live outside as a student with a limited pocket money..which then made me realize how i was so lucky when my name was not on the list of students to live outside which came out as a surprise, last year..till last semester, when my name finally popped in the list..huhu


okla..cukup la dulu mukaddimah tu..huhu..aku rasa this is a normal scenario yang berlaku dimana-mana pusat pengajian yang menawarkan perkhidmatan asrama tapi not for all the student..maybe when you came in as a freshie, you'll get the advantage to get a spot in the hostel @ should i say college..tapi sampai satu tahap you will have to find a house or maybe a room to rent outside bila bilik asrama da tak cukup untuk anda..and this time around, nak tak nak, i have to fit in the shoe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...