Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Nasi Lalap - Hanya Di Sabah?

ok sebelum tu aku nak buat pengakuan memalukan jap..aku baru pestaim *kot* makan nasi lalap @ nasi goreng lalap bulan Disember yang lepas! tu pun selepas akhirnya berjaya sampai ke Tawau - jaoh ok! adoyay..sangat memalukan kan..hehehe

 Nasi Goreng Lalap @ Tawau, Sabah

ok apa yang special sangat pasal nasi lalap ni & betul ke ada kat Sabah je? so far kat semenanjung mesia ni aku tak penah jumpa lagi la..tapi actually tak juga..hehe..nasi lalap or lalapan ni sebenarnya berasal daripada negara jiran kita iaitu Indonesia..kalo tengok rupa pun macam ada iras ayam penyet @ pecel kan..nak tau kenapa? adakah mereka adik beradik ataupun sepupu? jeng jeng jeng..hehe

Durian Merah - Hanya Di Sabah!

merahnya durian itu..chewah..haha..akhirnya terhapdet gak blog ku ini yang tlah lama dibiarkan bersawang sendirian..hohoho..fyi kalo korang tataw @ nak taw *walopun korang tak tanya tapi aku tetap nak gitaw gak..miahaha*, slama hampir dua bulan sebelum ni aku telah balik bercuti semester di kampung halamanku a.k.a Kg. Kerukan, Kuala Penyu, Sabah..hoho..walopun actually aku dok umah takda la lama sangat tapi yang best tu cuti sem yang lepas tu adalah musim buah! hoho..so pelbagai jenis bebuahan la yang muncul untuk dibaham..tapi antara yang paling sepesel semestinya durian ni la..durian apa? durian ni la :)

si merah :)

ha..buat rakan-rakan yang kat semenanjung mesia ni, mesti ada yang dah taw @ dah pernah tengok kejadian @ kewujudan durian ni kan..tapi sape yang dah pernah rasa sendiri? hehe..kalo kat Sabah, durian ni macam perkara biasa je, tapi mostly mudah didapati di belah kampung la, termasukla di kampung aku dan di tepi umah aku XD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...