Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Pak Li Kopitiam - Shah Alam

kali ni aku nak cakap pasal satu port lepak best plak..kalo korang malas nak makan berat-berat or just nak minum petang macam kitorang ari tu sesuai sangat gi sini walaupun actually kalo nak makan pun leh je sebab ada je menu makanan yg banyak & macam sedap..aku tengok portion makanan dia pun agak puas hati gak..tapi tak plak oder ari tu sebab kitorang just nak minum petang je..so ini la yang kitorang oder~
 
some of it~

Hardwood Cafe - Truly Nogori - Seremban 2

post kali ni ditujukan khas buat para penggemar makanan authentic Negeri Sembilan..amboi authentic ye..hehe..well aku kan da jadi orang nogori 5 1/2 tahun *tapi tak gak reti nak cakap nogori..hahaha :p*..tak sah la kan kalo tak makan masakan nogori walopun actually nak kata memang takleh nak elakkan la kan..dari yang memang tak makan pedas skang da jadi macam kurang rasa plak kalo tak pedas..huhu..anyway kalo sape yang rasa nak cuba makan buffet makanan tradisional masakan ala kampung nogori aku recommend sangat-sangat la makan kat Hardwood Cafe ni..

antara lauk pauk yang disediakan..

Burger Cipol Style @ Burger Bujang :p

kali ni aku nak share kesah breakfast aku beberapa ari ni sebenarnya..hoho..ye la sejak duk tanam anggur kat umah ni aku malas nak masak sangat so kalo breakfast asyik-asyik makan burger tak pun roti bakar sebab senang nak buat kan..orang bujang la katakan..hoho..so bila pi market nak beli stok makanan mesti aku rembat chicken @ beef patties, pastu chicken meatloaf & then for sure burger bun @ roti je..

Burger Cipol Style Special Set! :p

Cookies Wagon - The Cute Mobile Bakery

so this time aku nak cakap pasal satu mobile bakery lak..a very cute one actually..none other than Cookies Wagon :)

the cupcakes~

Rambutan oh Rambutan

pejam celik pejam celik, da nak abes da bulan doblas..& suap kunyah suap kunyah *ada ke macam tu? :p*, musim buah pun da nak berakhir..so kali ni aku just nak promote buah rambutan yang dok makin masak ranum kat blakang umah kitorang ni..kesian diorang takde orang nak makan :(

merahnya rambutan itu~

Food Court Gelas Besar - Permatang Pauh

pengakuan jap..actually post ni da lama terperam sebagai draft so post ni kira da jadi jeruk la jugak..tapi papela aku nak post gak..haha..anyway this time pasal 1 food court kat Permatang Pauh nun..so kalo sebut food court of cos la ada banyak pilihan kan..& kalo tengok nama food court pun Gelas Besar so sah-sah la bole jumpa air dalam gelas sebesar alam kat sini kan..tapi aku tak penah plak oder gelas paling besar tu sebab aku rasa macam beso sangat plak, so aku penah oder gelas saiz L je seperti berikut :)

fruit juices

Durian oh Durian ^_^

finally i'm back! hahahaha :p..lama beno ilang eh..sory la takda modal nak post & takde mood gak nak post..but whatever it is, now i am finally no more a student so i totally got plenty of time for myself :) no more assignments & most importantly no more exams :p..papepun sementara masih menanam anggur ni maybe aku akan luangkan some times untuk lagi rajin update blog ni macam zaman dolu-dolu & aku akan mulakan dengan post salah satu peberet fruit aku iaitu dorian eh durian ..weeeeeeeeee :)

the variety of the durian :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...