Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Cookies Wagon - The Cute Mobile Bakery

so this time aku nak cakap pasal satu mobile bakery lak..a very cute one actually..none other than Cookies Wagon :)

the cupcakes~

as i've mentioned earlier, Cookies Wagon ni ialah mobile bakery, in other words, kedai kek bergerak..so tak macam the usual bakery, Cookies Wagon ni beroperasi dalam lori diorang je..eh jap..lori ke tu? haha..papela..senang kata wagon diorang la..takde kedai tetap *rasanyalah*..so kalo nak jumpa diorang kena cari kat tapak-tapak event atau korang leh panggil diorang gi event korang! ha tapi tang tu nanti la aku cakap..sebelum tu meh aku review sket cupcakes diorang nih :)

 cuppies in a box :)

so cupcake diorang ni jual RM2.80 sejibik..tapi kalo amek 6 bijik dapat rege RM15 je, murah sket la..ada beberapa pilihan flavor gak yang diorang sediakan tapi aku tak ingat plak nenama diorang..yang aku ingat satu je, Red Velvet..hahaha :p so perasa lain tu seingat aku ada la somethin to do with chocolate, peanuts & some fruits flavoured..dan yang lagi best tu, korang gak leh request untuk pilihan topping sendiri untuk cupcakes korang tu sama ada frosting cream dia yang ada pelbagai kaler tu ataupun benda sebijik yang nak dibubuh atas frosting tu..& harga tetap sama, tak effect pun..so kalo korang tanak topping pun bole tapi rugi la :p

cake in the cup @ cupcake..lol :p

pada aku cupcake diorang ni agak lembab so memang i loike sangat-sangat..haha..aku tak suke kek yang macam kering..macam tak nikmat je makan..& kek dia pun tak manis sangat so bila ditambah plak dengan kemanisan frosting cream tu takla terasa macam berlipat kali ganda manis sampai cepat muak..& actually aku suka sangat-sangat ngan frosting cream diorang tu..sodap weh! sampai menjilat kek..eh..kek dia pun aku baham abis masalahnya :p..frosting cream dia memang empuk gitu..eh macam bantal plak..patut kek yang empuk kan..haha..papela..tapi serious aku memang suka frosting cream dia..nyesal tak mintak bubuh lebih :p

Choco Freeze Ice Blended

ari tu kitorang ada oder air gak..diorang ada sediakan beberapa pilihan ice blended yang so yummylicious..tapi aku pilih Choco Freeze sebab kegilaanku kepada cokolate *saje eja pelik sket..haha*..Choco Freeze ni harga RM6.50 je secawan *actually paling murah gak antara ice blended lain :p*..memang best gak..again yang buat aku suka air ni ialah dia tak overly sweet..sebab aku kureng sket kalo air manis sangat nih..so yang ni for me just nice..seronok hirup tambah-tambah dalam cuaca panas..sekejap je da abes..haha..so kalo korang oder air ni prepare air mineral sebotol sebab air ni tak cukup untuk menghilangkan dahaga..hahaha..pada aku la..tapi bukan bermakna tak berbaloi minum, just tak puas minum je..len la kalo korang nak oder 2 cawan tros..bapak rakus..haha *kidding* :p

the cute pink wagon :p

so kalo korang nak try, len kali pi memana event tu cuba la try usha tengok keliling kot nampak lori kecik kaler pink yang comel nih..haha..comel kan :) kalo nampak jangan tengok je pi la cuba..yang kitorang serbu ni time diorang bertapak kat Floria Putrajaya arituh *da lama da :p*..& actually diorang ni pun ada gak gi jenjalan pi tempat lain..so kalo korang nak taw diorang gi mana leh la cek announcement diorang kat page FB diorang DISINI..atau kalo korang nak taw lebih lanjut pasal diorang leh la usha official page diorang DISINI..kotla nak panggil diorang menghavockan event korang cam birthday party ke reunion ke..kan :) kalo nak oder online pun bole kat official page diorang tu..so aku tinggalkan korang ngan sebijik Red Velvet yang sodap ini..hehe ye..till the next post, see ya ^_^

(",)

2 comments:

  1. kat johor tak pernah pulak nampak lori pink secomel alam ni T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya diorang ni beroperasi area KL - Selangor - Seremban je kot..kalo johor tu macam jauh sangat je..huhu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...