Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Osaka Cake / Hokkaido Chiffon Cake

ha sebelum ni aku ada post pasal birthday burger aku last year kan..kali ni aku nak post birthday cake aku last year plak..hahaha..or should i say birthday cakes :)



Osaka Cake atau Hokkaido Chiffon Cake atau untuk lagi senang nak kenal aku panggil kek lembut Jepun ni kira agak baru la kan kalo last year *ke aku yang lambat? -_-*..so time aku dapat sekotak kek ni time birthday aku ari tu serius aku pun tataw kewujudan kek ni..haha..cup cake kah? ice cream kek kah? so meh tengok kejadian kek ini dari dalam..


yummy..nampak sedap kan :) seriously memang sedap..kek ni sangat sangat sangat lembut & ada cream filling yang sangat sangat sedap kat dalam tu..cream filling tu at first aku sangkakan ice cream sebab time dapat tu kek ni masih agak sedikit sejuk lepas dikeluarkan dari fridge..ye la my mate kata kek ni lagi sedap makan sejuk-sejuk..tapi da terperap bebrapa ketika dalam kereta so da tak berapa nak sejuk la..but still kek ni tetap sedap..tapi seriously time makan dia masih sejuk tu memang lagi sedap la :)


my osaka birthday cakes ni plak datang dalam dua perisa, 3 bijik chocolate flavored & 3 bijik lagi vanilla flavored..both memang seriously sedap but since aku ni hantu coklat of cos la dengan biasnya aku kata yang coklat lagi sedap..hahaha :p

birthday boy with his birthday cakes *aku la ^_^*

aummmmmm! :p

so honestly aku tataw Osaka Cake yang aku dapat & makan ni dari bakery mana tapi aku rasa Osaka Cake ni da makin meluas pasarannya sekarang..makin banyak bakery da start jual..tapi kotak yang diorang guna biasanya kotak yang sama je kotak kaler pink dengan gambar patung geisha 3 ekor *ye ke patung geisha nama dia aku bantai je :p* & dua bijik osaka cake tu..so kalo tak penah try lagi, kot-kot korang lalu memana bakery nampak kotak tu, pi la beli sekotak..serius tak nyesal beli 6 bijik terus..baru puas makan :)

anyway thanks a lot again buat yang sudi memberikan birthday cakes yang amat amat amatlah sedap tersebut ^_^..agak-agak this year dapat birthday cake lagi tak? hahahaha..& kalo dapat cane plak rupa birthday cake tahun ni ek? amboi berangan..hahaha..takpe lama lagi..so till then, ciao :)

p/s: credit to Kedai Lenny Comel @ Nasi Lemak Balai Raya sebagai lokasi membelasah kek ini & our dinner malam tu..nasi lemak kat sini pun best wei! sayang aku tak penah nak amek gambo lak -_-

6 comments:

  1. kalo kt kota damansara ni saya suka beli cake ni kat Hokkaido bakery..mmg terbaekk

    http://akulovetravel.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. nampak sedap..meleleh je nengok....

    jemputlah ke blog saya yang baru nak bertatih nie...

    http://ryunabiela.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. nak tanya..halal tak osaka cake ni?
    teringin tapi ragu-ragu nak makan


    http://www.sihatmacamyaya.blogspot.com/2013/05/promosi-vivix-beli-2-botol-percuma.html

    ReplyDelete
  4. memang rasa meleleh air liur la tengok kek nie... mana nak cari area sini ey?

    ReplyDelete
  5. Salam kenal...

    Mcm sedap..boleh akak tahu kat mana kedainya yek

    https://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...