Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Mee Udang Pulau Aman

mee udang..oh my..rindunya nak makan mee udang..da la aku memang suka makan udang..pergh..dapat lak udang fresh..pergh..huhu..so ni mai aku habaq ngan hangpa smua one of the best mee udang ive ever had, tak lain tak bukan Mee Udang Pulau Aman :)



nampak tak? aku tengok gambaq ni pun aku da nak meleleh..hahaha..serius sodap wa cakap lu..anyway yang ni bukan kat the famous Restoran Terapung Pulau Aman tu ek..tapi kat Warung Kak Timah..kalo dari jeti Pulau Aman tu, Restoran Terapung simpang blah kanan kan..yang ni arah simpang blah kiri..jalan sikit jumpa lah tu :)

udang dia, toksah nak cakap la memang besaq & fresh..tapi kuah dia..pergh..terbaek! kuah dia pekat sket & pedas dia memang kick! tapi serius aku cakap, habis kuah tu semangkuk aku hirup taw..hahaha..kalo bole nak jilat lagi mangkuk tu..eh..teruk bona da tu :p..tapi serius aku cakap memang sedap..portion ok la tak sikit & tak la banyak sangat..harga plak RM6 semangkuk..

so kalo korang nak try mee udang yang serius memang best ni datang je la kat Pulau Aman nun..tiket pegi balik RM6 je..kalo nak relaks-relaks tenangkan fikiran sesuai sangat la gi sini..pemandangan cantik..leh lawat telaga emas..kalo nak kutip lala pun boleh..aktiviti must-do tuh! serius best duk kutip lala kat sini..kitorang ari tu dok khusyuk sangat kutip lala tak sedar-sedar ada kot dalam sekilo lebih! excited punya pasal..haha..& seafood kat sini pun dengar-dengar murah..tapi kitorang ari tu gi petang so da melepas la..meliur je la tengok orang sebelah makan ketam selonggok..huhuhu..

so kalo sape suka makan seafood especially dok nak cari mee udang yang best, silalah ringankan badan gi Pulau Aman ni..serius aku kata short trip yang sangat berbaloi bukan saja untuk makan-makan tapi untuk melapangkan fikiran :) till the next post, ciao ^_^

1 comment:

  1. Assalamualaikum,
    Wahhhhhh! nampak mangkuk mi udang tu....menitik air liur.

    Teringin sangat nak tahu pasal pulau aman ni...boleh cerita sikit tak?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...