Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Adam Char Koey Teow - Permatang Pauh

ok sebelum tu aku nak buat pengumuman bagi jelas sikit ngan semua.."aku suka makan char koey teow!"..lol..perlukah? papela..tapi da memang aku suka nak buat cemana..haha..ok ari tu aku da post pasl Char Koey Teow Sg. Dua Telur Ayam Siap Dibasuh kan..kalo yang tak baca lagi bole la klik link tu..*promote jap*..so kali ni nak promote satu lagi port char koey teow ni..


Char Koey Teow (Besar)

memandangkan Char Koey Teow Sg. Dua Telur Ayam Siap Dibasuh tu macam agak jauh daripada rumah kat Perda nun, so ari tu kitorang pi la pekena char koey teow yang ni plak..yang ni tak berapa nak jauh sangat la..dekat la nak banding ngan Sg. Dua tu..haha..


so kitorang oder char koey teow portion besar..macam dalam gambar tu la rupanya..bab rasa plak..not bad..sedap gak..but somehow aku tataw kenapa aku rasa macam kurang menyengat sket banding yang kat Sg. Dua tu..aku pun jarang sangat makan kan so susah la nak cakap..still, masih dalam kategori sedap & puas hati..so memang tak mengecewakan dan berbaloi makan..harga plak, untuk yang kecik RM3.50 & yang besar macam kitorang oder tu *takde la besar pun* RM4.50..kalo nak yang special tambah telur mata sejibik, yang kecik RM5.00, yang besar RM6.00..kitorang tak oder yang special sebab macam tak berapa berbaloi je..huhu


so kalo nak try, aku recommend gak la..sebabnya servis diorang agak cepat gak la..tagline pun Fast... Fresh... Delicious... kan..hehe..and nasi lemak pelbagai jenis pun ada dijual kat sini macam nasi lemak ikan bilis, ikan sardin & ikan masin..lagipun sini senang sikit la nak makan sebab tak sesak sangat..kalo yang kat Sg. Dua tu, tu la masalahnya, sesak pun sesak..susah nak dapat tempat duduk..nak parking pun susah..huhu

kalo nak cari, senang je..restoran ni tepi jalan je kat Jalan Permatang Pauh tu..nampak jelas la..pastu atas bumbung dia ada macam cerombong asap besar macam kilang tuh..haha..so selamat mencuba :)

4 comments:

  1. woi best gile!!
    nak gak ah. bebila naik utara dua2 aku nak try.

    ReplyDelete
  2. haha..wajib! try jgn x try! actually dedua pun sedap..cma yg sg. dua tu mcm lbih menyengat sket..sket je la..ekeke XD

    ReplyDelete
  3. char keow teow sg dua tue dkt umah aku
    #kbai

    ReplyDelete
  4. bestY..sng la nk g mkn kan..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...