Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Basement Food Court, Centre Point - Kota Kinabalu

kalo sebut pasal tempat makan di Kota Kinabalu (KK), orang selalunya mesti akan sebut Restoran Sempelang yang aku pun nda taw apa yang special sangat pasal restoran tu..haha..pernah juga makan di Sempelang ni berkali-kali & di lain-lain cawangan..tapi entah pada aku biasa ja..tapi maybe sebab dia banyak cawangan la kan so dia macam popular la..chewah..tapi apa-apa pun, kalo aku & my family pi KK, kami lagi suka makan di basement foodcourt Centre Point KK atau yang lebih popular dikenali sebagai CP tu..itu la itu XD

terus macam mengimbau kenagan dolu-dolu pula..chewah..dulu kalo time zaman masih berkemeja putih, berseluar hijau dan bernecktie maroon *teeeeeeeeet*,selalu kalo lapar mo cari makan, disini la ni aku pegi memburu..haha..sebabnya murah! & of cos paling fofuler mesti la Nasi Ayam CP yang harganya hanya RM2.80! percaya atau tidak? tapi hari tu kalo tak silap naik suda sikit harga dia jadi RM2.90..ingat-ingat lupa suda nda pasti ni..ada juga makan sekali ari tu mo mentry kan..masi okla rupa dia sama ja macam yang dulu-dulu punya (5 tahun yang lepas..what? 5 tahun? -_-)..tapi dari segi rasa macam kurang suda, nda sesedap dulu..sorry to say..tapi sebenarnya kalo zaman muda-muda dulu, aku lagi suka makan Nasi Ayam Raihan yang di hujung dekat KFC tu sebab sana lagi murah, RM2.50 ja! lada dia pun lagi best! tapi ari tu tengok naik harga suda macam sama ja harga dengan Nasi Ayam CP tu..ada juga try beli sebungkus, & yup lada dia pun suda tidak sebest dulu -_-..apa-apa pun kalo sini di semenanjung mana mo jumpa owh nasi ayam harga RM2.90..betol ka tidak? hehe

tu dia!


anyway teda pla terambil gambar Nasi Ayam yang disebuat-sebutkan itu..telupa maybe sebab excited sangat kali ari tu kan.haha..*5 tahun suda nda temakan tu Nasi Ayam kan..wakaka*..lagipun yang itu kalo aku pergi sendiri..tapi kalo pergi sama family, kami selalu makan di Restoran Faiza yang hujung dekat dengan Pizza Hut..senang ja mo kenal pasti tu restoran, yang rupa dia macam grand sikit tu, dia la itu..grand sikit ja la sebab macam lauk pauk dia lagi banyak daripada restoran-restoran lain di food court tu..& diorang susun lauk pauk diorang diluar restoran bertingkat-tingkat & ada cermin besar lagi..itu la kali yang buat diorang nampak macam grand sikit..sikit ja la ;p

aku ingat lagi dulu kadang-kadang aku terasa mo makan ketam goreng, sini la aku beli..kalo dulu sekor ketam goreng harga dia RM8 *ingat lagi owh!*..tapi sekarang nda taw pla..tapi ari tu, abang aku pegi ambil ni udang apa ntah..dengan nasi & sedikit ulam *bendi + sambal belacan*

lunch~

kamu nampak ka itu kertas harga di tepi tu? itu la harga dia kena bagi..RM10 untuk semua sekali = nasi putih + udang goreng yang besar + ulam & sambal..abang aku kata, kaka yang kira tu bagitaw dia udang tu harga RM9..mo kata murah tidak la juga murah tapi nda juga telampau mahal..pada aku berpatutan la..maybe sebab tu la beliauku *my bapa la* suka pegi makan sini..pilihan pun banyak..

so anyway kalo korang datang KK & tataw nak gi makan kat mana, try la cari  makan kat CP tingkat bawah ni..ada banyak pilihan daripada yang murah macam Nasi Ayam CP tu, ataupun fastfood macam McD, mahupun yang mahal macam Kenny Rogers tuh, takpun kedai mamak pun ada ok! haha..da siap makan bole shoping kat atas..kalo nak main game kat atas ada saaaaaaaaangat banyak game arcade *serius aku kata CP ni da macam pusat game!*..kalo nak tengok movie murah pun kat sini la, bukan stakat hari rabu je dapat murah taw, hari-hari lain pun ada macam Ladies Day, Men's Day & macam-macam lagi la..bowling pun ada, karaoke pun tak payah cakap la..so maybe sebab tu la CP ni walopun tak besar mana tapi orang tetap ramai dok lepak kat sini..tambah-tambah muda-mudi la *teringat zaman sekolah;p*..

so till the next post, ciao ^_^

3 comments:

  1. Dari dulu sampai sekarang, food court basement CP ni mesti meriah. Kalau bukan meriah sebab ramai orang, mesti meriah sebab pekerja masing2 promote kedai masing2. Haha.

    ReplyDelete
  2. fadzmie: slalu pi sana ka? dui jarang btul suda pi sana..betahun suda nda pegi sebenarnya..bru ujung tahun lepas berkesempatan pegi..tapi teda byk perubahan pun :)

    wawa: sama la..kenangan kan..hoho

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...