Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Yusoff Laksa Buyung - Penang

sape suka makan laksa?kalo sebut laksa, mesti orang akan teringat laksa penang dulu kan..betapa kuatnya penangan laksa penang ni walopun kalo ikutkan ada banyak laksa negeri lain lagi kan..chewah..so kali ni aku nak share satu port laksa kat penang yang pada aku agak lain sikit daripada laksa lain yang aku penah makan kat penang..Yusoff laksa buyung..tadaaaaaaaa!!!

laksa buyung


kalo sebut laksa buyung je maybe takdela sepesel sangat kan..ye la buyung je pun..pergh..tapi kena rasa sendiri dulu baru taw! pada aku laksa buyung Yusoff ni, kekuatan rasa dia terletak pada penggunaan bunga kantannya..memang sangat terasa bunga kantan yang diadun dengan baik dan seimbang dengan rasa isi ikan, asam, dan nenas antara lain..laksa ni tak pedas, maybe pedas sedikit kot..& sedikit manis..tapi overall aku rasa sangat best & sememangnya mesti cuba! cuma portion hidangan agak kecik..tapi sesuai la kot dengan harga yang hanya RM3.50 sepinggan..tapi serius aku cakap, sepinggan memang tak cukup ;p

ABC

untuk menemankan laksa buyung kitorang oder hari tu, aku turut mengoder ABC dari Daud cendol yang duk kat sebelah kedai laksa tu je..yang ABC ni plak, pada aku okla..biasa je nothing special..terasa sirap je lebih..huhu..

the environment~

so kalo yang dok Penang or dekat ngan Penang tu tapi tak penah try laksa ni lagi, cuba la pi try sendiri tengok apa komen korang lak..& kalo yang nak gi penang teringin nak rasa laksa penang yang sebenar tu ( ye la kadang-kadang or selalunya bila kita beli laksa penang kat tempat lain macam pelik semacam je rasa macam tak memuaskan hati je..kan kan kan) apa kata try laksa buyung ni tengok puas ati tak..hehe..kalo aku, sangat puas hati :)

Yusoff Laksa Buyung


kalo nak cari senang je..Yusoff Laksa Buyung ni terletak bersebelahan je dengan Stadium Bandaray Penang kat Padang Brown / Padang Broom (ala area tempat makan best yang aku post dulu tu), area Dato Keramat, belakang Rumah P.Ramlee..so kalo ada masa try la..try jangan tak try :p

2 comments:

  1. berlaksa? maksudnya makan laksa ke masak laksa? hehe ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...