Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Nasi Arab Damsyik - Senawang

pada satu hari yang dingin dek hujan yang tak henti-henti *henti kejap tapi sambung balik*, ada la seorang sahabat ni mengajak aku & seorang lagi housemateku keluar makan..since kitorang ni xda kreta & dia ni ada kreta so kitorang pun on  je..sahabat ni plak memula nak makan bakso & beli Cool Blog..tapi bila da sampai di tempat kejadian, tengok-tengok bakso kedai tu da abes! then pegi Cool Blog pun, yang nak dioder ni a.k.a pearl plak da abis! so hancur luluh la hati si kawan..sia-sia datang memanjat tempat parking yang tinggi & membayar bayaran masuk parking tersebut..hohoho..

tapi yang lagi best tu, baru dia sedar purse plak tak bawa! adoyla nasib..kesiankan sahabat ni..so dia pun mengusung kitorang kembali ke rumahnya untuk mengambil dompet beliau..time da frust sangat tu, kitorang pun memutuskan untuk pergi ke pilihan kedua iaitu Nasi Arab Damsyik ni..since memasing tak penah try lagi & memasing da tersangat lapar, so kitorang pun on je..alhamdulillah nasib baik restoran ni tak kehabisan apa-apa ;p



so bila da sampai tu apa lagi, duduk je terus terus minta menu & tengok apa-apa yang boleh memuaskan perut memasing yang da mengaum kelaparan tersebut..malangnya kat restoran ni rupa-rupanya pilihan hidangan sangat terhad..diorang ada buat Nasi Mandy Ayam @ Kambing je..& air..& itu sahaja..baru ingat nak try nasi lain selain mandy & meratah benda-benda lain cam falafel ke apa..lagi sedih desert yang dicari-cari a.k.a baklava pun takda..huahuahua..tapi apa-apa pun since da jalan jejauh meredah hujan tu kitorang pun bantai je apa yang ada..tadaaaaa!


Gambar Sumber : http://fatimahsahak.blogspot.com/

hambek kau! kitorang pun dengan dengan rakusnya telah mengoder Nasi Arab Thalasa Set Ayam + Kambing! memang bole tahan banyak gak la nasi dia..ayam separuh tu bole tahan puas hati gak..kambing tu plak aku tak sentuh @ tak sempat sentuh sebab aku kureng sket kalo kambing ni..hehe..papepun aku paling suka susu masam @ yogurt yang disertakan tuh..yang tu yang paling membuka selera aku sebenarnya..tang nasi *nasi dia panjang-panjang ok* & ayam, not bad dan tak mengecewakan la..harga semua sekali Nasi Arab Thalasa Set Ayam ni harga RM30.00 dan kambing tambahan tu plak harga RM10.00..so semua sekali RM40 la..huhu

& untuk air plak kitorang oder satu jug Mango Lassi..macam biasa jus dari Arab memang sangat pekat lagi asli rasanya..dari first minum dulu time parents bawa balik dari Mekah memang da terjatuh chenta la..jauh sekali nak dibandingkan dengan jus buahan dalam kotak yang dijual di Malaysia ni..tapi yang aku sedikit kecewa tu aku rasa macam ais je banyak airnya sorang dapat segelas lebih je kalo ikutkan..sedangkan kalo beli jus mango lassi ni yang pek 1 liter kat kedai arab jual kurang daripada separuh daripada harga yang diorang kenakan iaitu RM18.00..tapi takpala..sekurang-kurangnya puas hati minum~

so begitulah alkisahnya..kenyang gak makan walupun macam kurang puas sikit banding pengalaman aku makan nasi arab yang sebelum-sebelum ni..maybe sebab apa yang dicari tu tak jumpa..takpela yang penting ado! hahaha..anyway buat Miss Hush jangan marah ye aku post juga pasal ni walopun aku taw ko tak berapa merestuinya..wakaka..& ni kira kesinambungan kepada post ko makan sorang tu la ye..ngehehe..btw kalo nak cari restoran ni bole la cari di alamat berikut *restoran ni tepi jalan Senawang Paroi je, confirm nampak punya*:

Nasi Arab Damsyik,
No. 1 Taman Bourgainvillea,
Jalan Senawang Paroi,
70400 Seremban.
 
till the next post, ciao~

p/s: sory la ari tu langsung tak sempat nak amek gambar apa *lapo sangat dah!* so semua gambar ni adalah ihsan Google Image ye..hehe..& idea nak carik gambar kat google ni pun dicetuskan oleh miss hush sendiri gak..miahaha XD

1 lagi, hasil carian kat google tu gak aku telah mendapati bahawa harga yang diorang tawarkan ni da beberapa kali ditukar..so ni harga yang paling latest la kot..tataw la kalo da naik lagi plak..hehe..peace ;p


2 comments:

  1. oooooooo...
    ini keje kau time free rupanya ye...
    bergosip pasal aku!
    hahaha!

    ReplyDelete
  2. ko ptut btrima kaseh taw ak tlah mengabadikan kesah ini dlm blog ak..ngehehe ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...