Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Monrods - Kelainan Jadi Sebutan - Kulim

ok enough dengan makanan barat..kali ni berbalik plak kepada makanan local..restoran Monrods ni actually ada jual pelbagai jenis masakan & makanan..daripada local hinggalah kepada western..tapi orang kata menu paling best diorang ni ialah NASI AYAM..ada beberapa versi gak la nasi ayam diorang ni..nti kita tengok ek..sebelum tu jom tengok restorannya dulu:)


dari luar..besar dowh!


interior - simple but nice..loike! ^_^

paling suka part ni..betul2 kat tengah2 retoran tu, leh nampak tembus ke sebahagian dapur yang nampak sleek je:)

baru je buka / dirasmikan pada 23 Julai 2011 yang lalu..huhu

siap ada sound stage lagi! maybe berfungsi malam kot~

so dari segi surrounding, memang nice..okla..nothing much to say..simple, modern, cantik & selesa:) then kita masuk plak kepada makanan diorang..jeng jeng jeng..first up, minuman dulu..hahaha;p


Soya Chocolate Cincau (depan) & Chococcino (blakang)

seriously Soya Chocolate Cincau ni memang a MUST TRY! terbaek! sangat best! yang ni aku yang oder..memang sedap..harga RM3.50 *tak la mahal kan* & memang puas ati! rasa nak cuba buat sendirik plak..tapi tataw jadik ke tak..hahaha..yang Chococcino tu plak harga RM5.30..mahal sket la sebab dia ni sedara mara cappuccino kot tapi versi iced chocolate..hahaha *memandai je kan;p*..tu pun sedap gak..tapi aku lagi prefer Soya Chocolate Cincau sebab lagi murah & sedap! miahaha XD

then masuk plak kepada nasi ayam yang kitorang oder..kitorang oder dua nasi ayam yang berbeza iaitu Nasi Ayam di Istana dan Nasi Ayam Di Panggang..

Nasi Ayam Di Panggang

Nasi Ayam Di Panggang ni aku yang oder..sama macam nasi ayam biasa cuma ayam yang digunakan ialah ayam panggang..pastu disimbah plak dengan sambal lada yang tak begitu pedas *agak pedas gak la bagi aku;p*..pastu dihidang dengan sambal belacan & sup..tapi nasi ayam dia tu nampak je macam biasa taw, tapi rasa bole tahan sedap..best la nasi dia..ayam panggang dia pun best..maybe sebab ditambah plak ngan curahan sambal tu kan..memang menitis peluh jantan gak aku makan - sebab agak pedas *bagi tahap aku*..kakaka XD..harga - RM6.90

Nasi Ayam Di Istana

ha yang Nasi Ayam Di Istana ni plak abang aku punya oder..tengok nama & rupa nasi tu je memang da taw lebih special la kan nasi ni nak banding nasi aku..hoho..dia pakai nasi tomato & ayam goreng berempah..pastu ada sos apa ntah, ala sos special dia la kot..& memang sedap! susah nak cakap sebab aku makan sikit je..kakaka..tapi memang sedap & puas ati..kalo nak taw pi la cuba sendirik..hohoho;p..& sebab nasi ni lebih special, harga pun lebih special sket;p - RM7.30

pastu tak cukup2 dengan nasi ayam tu, & dengan rasa nak menambahkan lagi hidangan ayam yang dibekalkan, kitorang pun telah mengoder satu lagi hidangan tambahan iaitu Chicken Wings..huhuhu

Chicken Wings with 2 Different Sauce

Chicken Wings ini sangat berempah lagi meletop! serius memang menjilat jari la makan chicken wings ni..pastu dia ada bagi 2 sauce @ dipping yang berbeza tapi tak ingat dah *bahana lambat post -_-*..kalo tak silap satu sauce tu macam black pepper..tapi serius memang sedap chicken wings ni..makan xyah cicah sos pun xpa..hoho..harga RM8.90 - tapi banyak tuh kepak tuh..hoho

evidence bahaman..hohoho

ha kalo sape yang tak percaya makanan kat sini memang sedap, korang tengok je la sisa tinggalan kitorang tuh..hahaha..cuba bilang bilangan tulang tuh..maksud aku kira ye bukan sebut..hohoho..memang licin la..kakaka..tapi biasa la orang lelaki memang makan macam ni;p..tapi actuallty tak sentiasa kitorang tinggalkan evidence macam ni taw..tak percaya? tunggu nanti aku post pasl restoran yang agak mengecewakan kitorang..huhu

ok so kepada sesape yang berminat nak pi try makan kat Monrods ni bleh la buka dulu page muka buka diorang DISINI..sebab diorang da semakin melebarkan jajahan takluk nampaknya..bole cek memana outlet2 @ branch2 baru diorang..tapi kalo yang area utara especially Kedah & Seberang Prai, Penang tu, bleh la try carik restoran diorang ni kat Kulim nun..atas bukit je area bangunan kedai baru, leh nampak dari jalan..beralamat di:

692, Lebuh Bandar 2,
Bukit Putra Kulim,
09000 Kulim, Kedah

see ya later in the next post..till then, Selamat Makan ^_^

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...