Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Victoria Station - The House Of Fine Steak - Seberang Jaya

another post for western food fan, especially for steak fan..seriously they totally got the perfect tagline for the restaurant "The House Of Fine Steak"..memang best la steak diorang ni..puas ati..walopun harga pun memang terangkat gak..tapi sesuai la kot dengan hidangan & even the service..tip top:)

ok yang ni kitorang pi time birthday aku arituh..hoho..macam tak pecaya je kan gi celebrate birthday kat restoran mahal camni..ye la sangatla tak mampu kan kalo ukur kat badan sendiri..pestaim dowh masuk restoran mahal..hoho..so mekaseh le bebanyak to my big bro for the very unexpected lunch..seriously aku langsung tak sangka kot akan makan sehebat itu hari tuh..huhu..


opener - roti & butter..ni diorang bagi free sementara tunggu oder sampai..hoho

tapi sebelum aku nak menjamu mata korang dengan apa yang kitorang baham hari tu, meh aku jamu dulu mata korang ngan interior restoran nih..hoho..so restoran ni dia berkonsepkan stesen keretapi kat negara barat nun..da nama pun Victoria Station kan..hoho..so ada la dining room yang ala-ala departure hall..



departure hall - siap ada schedule board lagi kat tepi tu taw *tak masuk gambo plak*

tapi yang lebih special ialah diorang punya trademark iaitu penggunaan gerabak keretapi sebenar yang turut dijadikan sebahgian daripada dining hall diorang..& ari tu kebetulan time kitorang pegi takde orang sangat so dapatla dok seat dalam train tu..hehe;p

train betol okeh!

interior~

view from our table:)

so dah cukup dengan interior dia skang masuk kepada makanan dia plak..hoho..1st up of cos la appetizer @ pembuka selera..

Appetizer - Smoked Salmon

serius aku cakap, appetizer ni memang terbaek! smoked salmon tu memang, pergh, meletop! totally a must try..just nicely cooked, tak terlalu mentah & tak terlalu masak..memang terasa sangat salmonnya..dihidang plak dengan perahan lemon & kicap dengan wasabi..hoho..memang puas ati ar..ataupun actually memang tak puas makan la..hahaha

Drinks - Watermelon Juice & Papaya Milk Juice

mesti ada yang skeptical kata, ala jus buah je, kedai mamak pun ada..tapi jus buah dia ni memang best..especially yang Papaya Milk Juice tuh..slalu minum jus carrot susu je kan..yang ni jus betik ngan susu plak..memang meletop..sangat terasa buahnya..tak macam certain kedai biasa buat jus buah rasa gula je lebih..hoho

Fillet Steak

yang ni oder abang aku..steak kambing..dia kan suka makan kambing..haha..walopun aku tak berapa kalo daging kambing ni, tak minat, & walaupun aku tak biasa makan steak *lol*, tapi yang ni memang best..lembut je daging dia..berbaloi la dengan harga dia..hoho

Salmon & Chicken

yang ni plak oder aku..& aku sangat tak sangka portion dia adalah sebanyak ini..serius sangat banyak lagi mengenyangkan..& btw makanan diorang ni gak dihidang ala healthy food..so garam & pepper memang da sedia atas meja untuk tambah perasa sendiri..& i also love the vege, memang terbaek! especially broccoli..memang diorang stim cukup-cukup je..cukup lembut & tak lembik..

hasil akhir..hoho;p

kalo sesape yang tak percaya memang puas ati makan kat sini tengok je la hasil leftover kitorang ni..walopun memang sangat banyak, tapi berjaya gak kami habiskan..hahaha..

& satu lagi yang aku suka ialah service dia..memang oder cepat je sampai..belum sempat pun makan abis opener yang diorang bagi tu, appetizer da sampai da..dengan beberapa keping roti bakar lagi (tak amek plak gambar;p)..so memang makan berterusan la sampai abis sebab service memang tak menghampakan..


Victoria Station ni ada 6 branch semua skali kat seluruh Malaysia..4 kat area KL & Selangor (ada kat Damansara, Ampang, USJ, & PJ), & 2 lagi kat Penang (Bayan Baru & Seberang Prai)..kalo nak taw lebih lanjut boleh cek official site diorang disini & yang kitorang pegi ni ialah yang kat Seberang Prai, kat area Sunway Carnival nun..so kalo rasa nak cuba steak yang memang best lagi puas hati, tapi duit memang kena keluar sket la *actually banyak -_-*, bole la try makan kat sini..hoho..peace all:)

p/s: rindu dengan Smoked Salmon dia..huhu

1 comment:

  1. cari kerja?? meh terjah.. http://theinspirationbysyaidatienurdilla.blogspot.com/2011/10/job-vacancy-work-with-us-guys.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...