Fresh From The Oven!

Trimas Berimac Buat Yang Sudi Mengikuti ^_^

Paddington House of Pancakes

ni kepada para penggemar pancake..hoho..aku actually takde la minat sangat makan pancake..tak biasa makan pun..ni la pestaim sebenarnya *aku rasa la*..kakaka..biasa makan waffle je..tambah-tambah sekarang ni, hampir tiap hari makan waffle..hoho..ye la makanan kat kafe kitorang kan terlampau hebat lagi sedap & murah..huhuhu

Paddinngton House of Pancakes ni banyak cawangan kot especially kat mall-mall..cuma yang pelik tu bab taraf ke"HALAL"annya la..ada sesetengah tu diorang letak logo halal jakim tu jelas & terang kat depan kedai..tapi ada some branch tu tak letak pun..so ari tu kitorang pun pi la tanya satu branch dia ni..dia kata ada some menu tertentu yang halal & da dapat sijil HALAL JAKIM..so kalo sesapa yang nak cuba tapi tengok kat depan kedai tu takde logo halal, sila la pi tanya dulu kat pekerja dia untuk mendapatkan kepastian..hoho


tapi sory la aku tak hengat plak nenama pancake2 yang kitorang makan ari tu..tapi semua nampak cantik dan sedap kan..presentation pun bole tahan..harga pun bole tahan..hoho..yang atas ni pancake biasa ala-ala original recipe la..tapi dihidang dengan eskrim, peanut butter, & sos apa ntah kaler merah yang manis tuh *bukan sos cili @ tomato ok*..


yang ni plak pancake dia lebih beso & nipis..ada eskrim & buah strawberry dan disimbah dengan hot chocolate..uuuu..memang sedap la..dihidang plak time masih panas2 tapi dengan eskrim yang sejuk..teringat plak eskrim goreng..huhu..


da memang jadi trademark dia kot hidang pancake ngan eskrim..yang ni plak agak manis..ada hirisan buah mangga & kekacang..sedap gak..tapi macam manis sangat so tak berapa taste aku la..hoho..

pastu diorang ada gak sediakan mapple syrup & madu gak untuk dimakan dengan pancake2 ni..so memang agak berbaloi gak makan kat sini..nampak macam sikit kan..tapi sebenarnya sangat kenyang!

so kalo sesapa yang rasa nak tukar taste kejap bole la try cari memana branch dia & try makan pancake dia..ada banyak pilihan lagi..tapi kalo nak alas perut je takyah oder banyak sebab memang mengenyangkan..ada gak hidangan lain tapi tak try plak..& abang aku kata, lelain branch macam lelain menu gak..tataw plak aku..wallahualam..

p/s: handphone masih off..tak berani on lagi..tak yakin je da kering betol ke belom..huhu..banyak gegambar makanan masih dalam handphone tak transfer lagi.. T_T

5 comments:

  1. cipol suke makan???huhu cantik ar gambo..menyelerakn..

    ReplyDelete
  2. haha..memang suka jalan-jalan cari makan..kalo jumpe plak makanan pelik2 lagi betambah suka;p

    thanks:)

    ReplyDelete
  3. ololo..p la carik memana..ad byk branch ni:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...